Зведення штабу АТО: обстріл передмістя Авдіївки та втрати ЗСУ

Читать на русском
У АТО за минулу добу бойовики 7 разів порушили режим тиші. Загинули троє військовослужбовців ЗСУ, ще п'ятеро отримали бойові травми.

Протягом минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції бойовики незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» 7 разів порушили режим тиші. Внаслідок обстрілів загинуло троє військовослужбовців ЗСУ, ще п’ятеро травмовані.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України на 17 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 17 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Бойовики незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» продовжують зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню на час новорічно-різдвяних свят та обстрілювати із забороненого Мінськими домовленостями озброєння позиції Збройних Сил України.

«На луганському напрямку бойовики активізувалися за темної пори доби у районі Світлодарської дуги. Ворог вів вогонь із гранатометів різних видів та 120-мм мінометів довкола населеного пункту Луганське.На донецькому напрямку окупанти порушували домовленості про припинення вогню з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля Пісків. З мінометів такого ж калібру загарбники обстрілювали опорні пункти довкола Верхньоторецького, а з гранатометів і стрілецької зброї — провокували наших воїнів до бойового протистояння неподалік Новотроїцького. Особливу вогневу активність противник також виявляв у передмісті Авдіївки. Зокрема, на підступах до цього прифронтового міста, агресор понад годину вів вогонь зі 120-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Гранітного незаконні збройні формування порушували перемир’я зі стрілецької зброї», - йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

Загалом, минулої доби, сепаратистські угрупування здійснили 7 обстрілів позицій Збройних Сил України. Українські військовослужбовці у двох випадках були вимушені відкривати вогонь у відповідь із озброєння незабороненого Мінськими угодами.

Через обстріли загинув один військовослужбовець. Під час виконання бойового завдання, внаслідок підриву техніки на міні, поранення несумісне з життям отримали двоє українських воїнів. Ще п’ятеро військовослужбовців зазнали бойових травмувань.

Нагадаємо, через снігопади в зоні АТО на блокпостах черги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: