Закон про приватизацію держмайна: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна Рада України сьогодні ухвалила закон «Про приватизацію державного та комунального майна», який удосконалює механізми та процедури продажу майна. Так, документ передбачає скасування чинних законів, що регулюють сферу приватизації, й вносить правки до низки інших. Також передбачається спрощення градації об'єктів приватизації – залишаються тільки велика й мала. «За» законопроект проголосували 266 нардепів, «проти» – 22, ще 7 – утрималися. «Слово і Діло» аналізувало, як голосували фракції та групи.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 105 голосів, при цьому один член БПП проголосував проти, ще один – утримався, 14 – не голосували взагалі.

Приватизація в Україні для «чайників»: навіщо вона потрібна та як проходитимеУ листопаді парламент у першому читанні схвалив законопроект про приватизацію. Після підсумкового ухвалення документа близько 3,5 тисячі держпідприємств можна буде передати в приватні руки. Слово і Діло розбиралося, навіщо і як це буде відбуватися.

З «Народного фронту» проголосували «за» 69 депутатів, з групи «Відродження» – 20. Крім того, 20 голосів дали позафракційні нардепи, 6 – виступили проти (Андрій Білецький, Юрій Левченко, Олександр Марченко, Олег Петренко, Михайло Головко та Андрій Іллєнко).

«Самопоміч» та Радикальна партія Олега Ляшка дали по 17 голосів, «Воля народу» – 13.

З фракції «Батьківщини» під час голосування в залі було мінімум депутатів: 4 проголосували «за», 2 – утрималися.

Найбільше противників законопроекту про приватизацію виявилося в «Опозиційному блоці». Проти виступили 15 нардепів, 16 – не голосували, один – утримався.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Фонд державного майна України готує до приватизації два великі підприємства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: