Засідання триває: стало відомо, чому Рада не може призначити аудитора НАБУ

Читать на русском
Засідання профільного комітету Ради з призначення конкурсу на аудитора НАБУ не може відбутися через відсутність кворуму.

У четвер, 18 січня, комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції повинен оголосити конкурс на посаду аудитора НАБУ.

Однак член комітету, позафракційний депутат Борислав Береза ​​в коментарі «Слову і Ділу» спрогнозував зрив голосування.

За його словами, це відбувається через блокування роботи комітету. Зокрема, засідання комітету від 17 січня, на якому мало розглядатися питання про новий конкурс на посаду аудитора НАБУ, не відбулося через відсутність кворуму. Після того, як сам Борислав Береза ​​залишив засідання, на ньому залишилися 12 із 13 необхідних членів комітету.

«Я не зривав комітет, а просто запропонував діяти за регламентом. Закрити засідання, яке триває ще з 2017 року, зібрати нове, підняти порядок денний і проголосувати за всі питання. Але більшість намагається тягнути ще минулорічну порядку. У підсумку ми продовжуємо старе засідання. Воно може тягнутися місяцями й роками. І всі чудово розуміють, що це неправильно», – пояснив народний депутат.

За його словами, 18 січня о 14:15 заплановане нове засідання комітету, яке, по суті, також буде продовженням старого.

«Вчора низка членів комітету сказали: закрийте старе засідання, відкрийте нове, й ми всі прийдемо. Але, мабуть, більшості це не потрібно», – сказав Береза.

Він підкреслив, що вибори аудитора НАБУ обов'язково мають пройти, «але пройти повністю в рамках регламенту й закону».

Нагадаємо, парламент безрезультатно намагається призначити аудитора НАБУ з минулого року.

Висновки Комісії зовнішнього контролю щодо проведення аудиту ефективності діяльності НАБУ можуть бути підставою для звільнення керівника Бюро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: