Стало відомо, коли подорожчає газ для населення

Читать на русском
Уряд хоче змінити методику визначення ціни газу для населення. Вартість блакиткого палива може зрости на вісім відсотків.

Кабінет міністрів України планує змінити методику визначення ціни газу для населення з квітня 2018 року, що призведе до подорожчання газу на більш, ніж 8%.

Як інформує «Слово і Діло», згідно з проектом постанови, підготовленим Міненерговугілля замість чинного №187, ціна газу буде визначатися на рік, виходячи з середньої ціни імпортного газу на німецькому хабі в період попередньої закупівлі - з квітня по вересень попереднього року.

Бабак пояснила, чому не можна зменшувати ціни на послуги ЖКГБабак пояснила чому не можна зменшувати ціни на комунальні послуги та порадила досвід Великобританії.

Релігійні організації будуть позбавлені знижки в 50% і платитимуть за нього нарівні з населенням.

У НАК «Нафтогаз України» ініціативу Міненерговугілля поки не коментують, але не складно припустити, що прибуток компанії в разі прийняття документа скоротиться.

Нова методика поки не узгоджена з МВФ, однак, за попередньою інформацією, кредитор може схвалити пропозицію уряду.

Нагадаємо, 16 січня 2018 року президент Петро Порошенко підписав закон, яким врегульовується питання встановлення населенню лічильників газу

В квітні цього року нардеп Олексій Гончаренко запевняв, що на жодну копійку платіж за газ не буде зростати.

Також прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяв, що по газу приблизно до квітня ціна залишиться стабільною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: