Кабмін розширив учасникам АТО доступ до отримання земель

Читать на русском
Уряд вніс зміни до постанови про виділення земельних ділянок учасникам АТО. Відзначається, що на даний момент безоплатно може бути передано не більше 25% від площі ділянок.

Уряд вніс зміни до постанови про виділення земельних ділянок учасникам АТО.

Таке рішення прийняли на засіданні 17 січня, повідомляється на сайті Кабміну, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 17 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 17 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Постановою «Про внесення змін до Стратегії вдосконалення механізму управління у сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними» закріплюється першочерговість забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції незалежно від площі земельних ділянок, право оренди на які було продано. Постанова набуде чинності після її опублікування.

Відзначається, що на даний момент безоплатно може бути передано не більше 25% від площі ділянок, реалізованих на відкритих торгах за попередній звітний період.

«Зимове загострення»: чи готові бойовики піти в наступНазвано дві важливі причини грудневої активізації бойовиків у зоні проведення антитерористичної операції.

З моменту введення ініціативи про забезпечення землею в липні 2014 року і станом на початок 2018 року учасники програми АТО подали в органи Госгеокадастра більше 187 тисяч заяв на отримання ділянок. За результатами розгляду звернень землевпорядники надали військовим 135 030 дозволів на розробку проектів землеустрою для відведення землі, що становить 72% від кількості поданих заяв. Станом на 3 січня 2018 року військовослужбовці оформили у власність понад 90 378 земельних ділянок площею 117,28 тис. гектарів.

За період з 7 червня 2017 року до початку 2018 року учасники програми АТО подали до органів Госгеокадастру більше 24 тис. заяв на отримання земельних ділянок, з яких було задоволено 6 632 заяви на виділення земельних ділянок загальною площею 8,32 тис. гектарів, що становить 27% від кількості поданих заяв.

Раніше в АТО розповіли про небезпеку погіршення погоди.

Нагадаємо також, що під Маріуполем відбулися військові навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: