У законопроекті про реінтеграцію Донбасу половина правок – про Крим

Читать на русском
Значна частина поправок до проекту закону про реінтеграцію Донбасу стосується анексованого Криму.
Рефат Чубаров

Майже половина правок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу пов'язана з Кримом.

Про це, коментуючи перебіг розгляду законопроекту в другому читанні, «Слову і Ділу» сказав народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Рефат Чубаров.

Він також висловив упевненість, що більшість представників коаліції підтримають законопроект про реінтеграцію Донбасу.

«Судячи з того, як іде процес розгляду проекту, я думаю, коаліція загалом голосуватиме «за». Але будемо стежити за розглядом до кінця, які ще будуть моменти, й потім ухвалювати рішення», – сказав Чубаров.

За його словами, наразі розглянули більш ніж половину з майже семисот правок до законопроекту.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу

«Є поправки, які враховані, але багато поправок не ухвалюються. Якщо комітет врахував поправки, то вони автоматично будуть проголосовані в цілому», – сказав народний депутат, додавши, що «від третини до половини поданих правок пов'язані з Кримом».

«Звичайно, проект став набагато кращим, ніж той, який був поданий на перше читання. Але автори заклали такий алгоритм, що до тексту дуже важко вносити тези про Крим. Потрібно змінювати документ структурно. Ось тут є проблеми. Проте частина правок щодо Криму врахована комітетом – вони є в тілі документа в преамбулі», – сказав Чубаров.

Нагадаємо, Верховна Рада у вівторок, 16 січня, розглядає в другому читанні президентський проект закону «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях».

Раніше, як повідомляло «Слово і Діло», в «Народному фронті» висловлювали стурбованість з приводу прагнення БПП повернути документ до редакції, поданій президентом, а в «Батьківщині» вважали, що голосування за документ буде провальним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: