Москва відреагувала на законопроект про реінтеграцію Донбасу

Читать на русском
У міністерстві закордонних справ РФ назвали законопроект про реінтеграцію Донбасу, який розглядає Верховна Рада України, маніпуляцією» навколо Мінських угод.

У міністерстві закордонних справ РФ назвали законопроект про реінтеграцію Донбасу, який розглядає Верховна Рада України, «лукавою маніпуляцією» навколо Мінських угод.

Про це заявив заступник глави МЗС Росії Григорій Карасін в інтерв'ю газеті «Известия», пише «Слово і Діло».

Реінтеграція Донбасу: що передбачає законопроектБезпрецедентні повноваження силовиків і відповідальність держави-агресора - норми законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Як відомо, Росія в законопроекті названа агресором, а непідконтрольні Києву території Донбасу визнаються окупованими.

«Всі лукаві маніпуляції навколо цілком конкретних домовленостей породжують помилкові надії на те, що міжнародна громадська думка погодиться поховати Мінські угоди», - вважає Карасін.

Він також нагадав, що «є триєдине зобов'язання, підписане Києвом, Донецьком, Луганськом і міжнародними учасниками на лютневій зустрічі 2015 року, про те, що Верховною Радою повинні бути прийняті закони про особливий статус, вибори і амністію». Карасін зазначив, що на даний момент ніякого руху в даному напрямку, а також виконання принципу діалогу між Києвом і Донецьком та Луганськом не спостерігається.

Заступник голови МЗС Росії підкреслив, що все подальше врегулювання має будуватися саме на таких принципах, «будь то домовленості в рамках контактної групи, нормандського формату або нові треки обговорення проблеми на російсько-американських зустрічах». «І ніякі маніпуляції нікого не зможуть обдурити», - підкреслив Карасін.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада України перенесла розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу на 18 січня. Депутатам вдалося розглянути близько 480 поправок до документа, залишилося ще близько 200.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: