Відомо, на скільки років Україні вистачить власного газу

Читать на русском
За нинішніми темпами видобутку газу власного палива Україні вистачить на 22 роки. Потрібні геологорозвідувальні роботи на територіях, де розташовані поклади газу.

Згідно з теперішніми темпами видобутку газу власного палива Україні вистачить на 22 роки.

Про це заявив голова правління компанії «Надра України» Ярослав Климович у своїй статті в «Урядовому кур'єрі», пише «Слово і Діло».

Чи подорожчає опалення в 2018 році: чого чекати українцямАналітики Слова і Діла розбиралися, чому в різних регіонах України ціни на тепло стали вищими або нижчими.

За існуючих темпів видобутку, а саме 20,5 млрд кубів газу на рік, розвіданих запасів газу в Україні вистачить на 22 роки.

Наразі в Україні на державному балансі перебуває 420 родовища, що продукують 905,6 млрд кубометрів газу.

«Як показує досвід в Україні, з цих запасів можна видобути лише половину (а саме 452,8 млрд кубометрів газу), а це на 22 роки видобутку», - написав Климович.

Тому він закликав провести масштабні геологорозвідувальні роботи на територіях, де розташовані поклади 5,6 трильйона кубометрів газу.

За останні 2 опалювальні сезони Україна скоротила споживання газу на 7,2 млрд кубометрів. Найбільша газовидобувна компанія країни Укргазвидобування хоче повернути видобуток великого газу на Західну Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: