Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань бюджету

Гончаренко запевнив, що на жодну копійку платіж за газ не буде зростати

12 квітня 2017 року народний депутат України Олексій Гончаренко запевнив, що на жодну копійку платіж на газ не буде зростати (відео 3:22:55-3:23:00). “СЛОВО І ДІЛО” ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 12 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/41i_qeCQkYQ?t=3h22m55s
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/zasedanie-nkreku-dosrochno-zakrylos-skandala-1501835423.html
  • https://economics.unian.ua/energetics/10162112-pidvishchennya-cin-na-gaz-groysman-obicyaye-ukrajincyam-adresnu-pidtrimku.html
  • https://www.segodnya.ua/economics/enews/kabmin-reshil-vopros-o-povyshenii-ceny-na-gaz-dlya-naseleniya-1181254.html

Результат

У серпні у ЗМІ повідомили, що Голова Національної комісії (НКРЕКП), Дмитро Вовк достроково закрив засідання комісії через обурення та мітинг профспілок з питання введення абонплати за газ для населення.

Сам Вовк повідомив, що на засіданні комісії не розглядається зміна або коригування тарифів, а розглядається можливість публікації на сайті відомства проекту змін до методики розрахунку тарифів. Проте мітингувальники продовжили наполягати на негативних наслідків змін до абонплати, так і не надавши Вовку можливості висловитися. Після чого глава регулятора прийняла рішення про закриття засідання.

22 червня 2018 року Уряд повідомляє про продовження роботи над справедливою формулою ціни на газ і має намір забезпечити можливість оплати газу населенням через механізми регулювання самої ціни або адресної підтримки. Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. «Ми працюємо над тим, щоб знайти справедливу формулу, і щоб для українських громадян оплата за газ була можливою через механізми регулювання самої ціни або через механізми адресної підтримки. І це дуже складне питання», - сказав він. Гройсман нагадав, що ціна на газ для населення на поточний момент становить 7 тис. грн за тис. кубічних метрів, тоді як для промисловості ця ціна становить 10 тис. грн. «Для українських громадян я вже більше року тримаю ціну на газ на рівні 7 тис. грн, і я стримую ціну на газ», - сказав він.

19 жовтня 2018 року Кабінет міністрів України на екстреному засіданні ухвалив рішення про підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада – в рамках виконання взятих на себе Україною зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Під час візиту місії МВФ до Києва у вересні було досягнуто принципову домовленість про поступове зростання цін на газ.