У «Газпромі» змирилися з рішенням арбітражу щодо «Нафтогазу»

Читать на русском
У російському концерні Газпром не бачать підстав для оскарження рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з Нафтогазом про поставки газу.

У російському концерні «Газпром» не бачать підстав для оскарження рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з «Нафтогазом» про поставки газу.

Про це в понеділок, 15 січня, заявив заступник голови російського концерну Олександр Медведєв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Насалик зобов'язаний реорганізувати НАК «Нафтогаз України»Сказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Там нічого нового немає. Рішення арбітражу набуло чинності. Оскаржити? А навіщо?», – сказав Медведєв.

Нагадаємо, 22 грудня в «Нафтогазі України» заявили, що виграли арбітраж проти російського «Газпрому» за контрактом на поставку газу за всіма спірними питаннями.

«Газпром» нараховує Україні пеню: в «Нафтогазі» борг не визнаютьРосійський «Газпром» заявляє про стягнення з НАК «Нафтогаз України» арбітражним судом Стокгольма 1,8 мільйона доларів штрафу за прострочення платежу за поставлений газ.

Зокрема, Стокгольмський арбітраж знизив ціну російського газу для «Нафтогазу» в II кварталі 2014 року майже на 27,4% – до 352 доларів із 485 доларів за 1 тис. куб. м.

Зазначалося, що завдяки перегляду контрактної ціни «Нафтогаз» заощадив на придбаному в 2014-2015 роках газі 1,8 мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: