Спалах кору: в школах Івано-Франківська продовжили канікули

Читать на русском
Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при мерії Івано-Франківська рекомендувала продовжити канікули в школах міста.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при мерії Івано-Франківська рекомендувала продовжити канікули в школах міста у зв'язку зі спалахом кору.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на інформацію офіційного сайту міста.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська
Марцінків має намір придбати реанімобіль для МКЛ №1 у 2018 роціСказано 13 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Для того щоб обмежити поширення хвороби рекомендується продовжити канікули в школах міста. Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася під головуванням заступника міського голови Олексія Кайди 12 січня», - написали в мерії.

Таким чином, вимушені канікули триватимуть до 21 січня включно. Виняток - СШ №6 (Опришівці), де зареєстровано найбільшу кількість хворих - там канікули продовжать на 2 тижні.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

Крім того, рішенням комісії директорів шкіл зобов'язали вести чіткий моніторинг виявлених фактів захворювання на кір і оперативно повідомляти керівництву міста про чергові випадки хвороби.

Управлінню з питань охорони здоров'я та управління з питань освіти і науки рекомендовано провести роз'яснювальну роботу серед населення про необхідність проведення вакцинації.

У департамент охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації направлено звернення щодо забезпечення населення міста достатньою кількістю вакцин проти кору.

У мерії Івано-Франківська нагадали, що кір не має вікової межі, і хоча в основному її діагностують у дітей дошкільного та шкільного віку, але третина хворих - дорослі.

Нагадаємо, в Чернівецькій області також триває спалах кору, кількість хворих сягає півтисячі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: