Спалах кору: з'ясувалося, чи закриють столичні школи на карантин

Читать на русском
У КМДА заявили, що також рекомендують обмежити проведення масових і спортивних заходів. Станом на понеділок, 15 січня, в Києві немає епідемії кору.

Станом на понеділок, 15 січня, в Києві немає епідемії кору, а зафіксовані лише окремі спалахи інфекції, через що було вжито обмежувальних заходів.

Зокрема, майже в 53 колективах обмежили навчання. Про це на брифінгу в КМДА зазначила директор департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург, передає «Слово і Діло».

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

«Про епідемію не йдеться. Київською адміністрацією були здійснені заходи щодо попередження, зменшення захворюваності на кір, і ми маємо позитивні результати», – заявила Гінзбург.

За словами начальника Головного управління Держспоживслужби в Києві Олега Рубана, так звані обмежувальні епідемічно-профілактичні заходи вжиті майже в 53 колективах – ідеться про виші, школи та дитсадки.

«Я хочу підкреслити, що карантин під час кору як повітряно-крапельної інфекції ніколи не накладається й не запроваджується. Впроваджуються лише обмежувальні, посилені профілактично-протиепідемічні заходи. Кір – це висококонтагіозне вірусне захворювання. І на сьогодні майже 53 колективи – це групи, класи, організовані колективи, де накладені так звані обмежувальні посилені епідемічно-профілактичні заходи. Це 32 ВНЗ, навчальні заклади, школи та гімназії, 19 – це випадки, зареєстровані в дитячих дошкільних закладах», – заявив Рубан.

У КМДА заявили, що також рекомендують обмежити проведення масових і спортивних заходів.

Відзначимо також, що цирк, в якому діти підхопили кір, продовжує давати вистави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: