США відреагували на спалахи кору в Україні

Читать на русском
Центр з контролю і запобігання хвороб США розповсюдив на сайті відомства повідомлення для мандрівників через спалах кору в Україні.

Центр з контролю і запобігання хвороб США розповсюдив на сайті відомства повідомлення для мандрівників через спалах кору в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.
  «Посадові особи з охорони здоров'я в Україні повідомили про спалах кору», - відзначили в Центрі.

Мандрівникам в Україні порекомендували захистити себе, перевіривши, чи були вони вакциновані від кору.   «Перед від'їздом зі Сполучених Штатів, діти (від 6 до 11 місяців) повинні мати одну дозу вакцини MMR (кір, паротит і краснуха), а дорослі і діти старше одного року повинні мати дві дози вакцини MMR, з інтервалом, принаймні, в 28 днів», - підкреслюється в повідомленні.   Відзначимо, попередження американського Центру відноситься до першого рівня. Це означає, що необхідно дотримуватися звичайних правил для запобігання захворюванню. Другий і третій рівні стосуються великих побоювань або уникнення подорожей в країни зі спалахами хвороб.   Раніше повідомлялося, що Росія посилила контроль на спільному кордоні у зв'язку зі спалахом кору в Україні.

Нагадаємо, через зростання кількості захворювань на кір в школах Івано-Франківська продовжили канікули.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: