З'ясувалося, скільки військових частин переведуть на нову систему харчування

Читать на русском
Міністерство оборони України розробило і ввело в дію нові добові польові набори продуктів в асортименті, який дозволяє в межах близько 5 тисяч калорій забезпечувати харчування військовослужбовців у польових умовах.

У 2017 році на нову систему продовольчого забезпечення із застосуванням Каталогу продуктів харчування переведено 23 військові частини та установи Збройних сил України, а в 2018 році планується перевести на нову систему харчування ще 51 військової частини.

Про це повідомив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко, передає «Слово і Діло».

Як військовим зарплати рахували: уряд збільшив оклади, тепер черга за виплатамиАналітики Слова і Діла з’ясували, кому з військових і на скільки піднімуть оклади та чи виграють від підвищення рядові солдати.

«Запрошую подивитися в тих частинах, які вже переведені на нову систему продовольчого забезпечення, наскільки істотно це впливає на боєздатність, підготовленість, морально-бойовий дух військ, коли забезпечено якісне харчування для наших військовослужбовців, в тому числі, в польових умовах», - зазначив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції.

Петренко також додав, що з огляду на сучасні умови ведення бойових дій і досвід проведення АТО, Міністерство оборони України розробило і ввело в дію нові добові польові набори продуктів в асортименті, який дозволяє в межах близько 5 тисяч калорій забезпечувати харчування військовослужбовців у польових умовах.

Нові раціони з готовими стравами в зручній упаковці з безполуменевим розігрівом, на відміну від попередніх наборів сухих продуктів, дозволяють забезпечити харчування військовослужбовців більш ніж на три доби і вже постачаються до бойових частин і підрозділів.

Раніше стало відомо, як змінилися правила нагородження зброєю цивільних.

Нагадаємо, солдати на передовій почали отримувати нові сухпайком, розроблені за стандартами НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: