В одній із мехбригад на 5 мільйонів гривень завищили витрати на харчування – Міноборони

Читать на русском
У 24-й окремій механізованій бригаді перевірка виявила порушень на суму в 5 мільйонів гривень: завищені витрати на харчування й виплату зарплат.
фото: ТСН

У 24-й окремій механізованій бригаді перевірка виявила порушень на суму в 5 мільйонів гривень: завищені витрати на харчування й виплату зарплат.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

«Основна сума порушень, а це понад 4,2 мільйона гривень, пов’язана з «безпідставним завищенням обсягів та вартості послуг із харчування». Зокрема, за даними аудиту, протягом 2016 року щоденно безпідставно перебували на триразовому харчовому забезпеченні від 200 до 450 офіцерів та контрактників. Викликає сумніви й той факт, що зафіксована майже стовідсоткова явка на прийоми їжі в підрозділі офіцерів та контрактників, навіть у вихідні та святкові дні», – розповіли в Міноборони.

Крім того, під час перевірки виявили понад 433 тисячі гривень незаконних витрат на виплату зарплат.

«Ці кошти виплачені військовослужбовцям, які значаться такими, що самовільно залишили військову частину, й не мають права на отримання грошового забезпечення, поки триває розслідування зазначених фактів», – відзначили в Міноборони.

Крім цього, перевірка знайшла недостачу майна продовольчої служби на 185 тисяч гривень.

«Встановлено порушення, пов’язані із необлікуванням отриманого військового майна, несвоєчасними виплатами грошового забезпечення та інші», – йдеться в повідомленні.

У зв'язку з виявленими порушеннями розпочата детальна перевірка виявлених фактів.

Нагадаємо, 3 серпня народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук заявив, що Міноборони зриває виконання оборонного замовлення, не підписуючи договори з підприємствами ОПК.

30 липня міністр оборони Степан Полторак розповів, що оборонне відомство отримало 4 мільярди гривень додаткового фінансування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: