Солдати на передовій почали отримувати нові сухпайки, розроблені за стандартами НАТО

Читать на русском

На передовій в АТО всі підрозділи стали отримувати сухпайки, розроблені за стандартами НАТО.

На передову в зоні АТО надійшли нові сухпайки, розроблені Міністерством оборони України за стандартами країн НАТО. Оновлені продуктові набори з'явилися ще влітку, але в більшість підрозділів доставлялися в недостатній кількості. Тепер, за словами солдатів, які несуть службу в Луганській області, ситуація змінилася – сухпайками мають бути забезпечені всі підрозділи.

«Влітку вони були лише в окремих рот, а зараз нове харчування можуть отримати всі, хто виїздить виконувати завдання на передову», – розповіли «Слову і Ділу» солдати однієї з бригад ЗСУ.

У нових сухпайках є сім меню, кожне з яких розраховане на три прийоми їжі. Військові дуже хвалять смакові якості продуктів і кажуть, що вперше в армійській їжі з'явилися зручні безполум’яні нагрівачі.

Звичайний сухпай на три прийоми їжі може складатися, наприклад, із таких страв і продуктів: суп гороховий на м'ясному бульйоні, каша ячна з яловичиною, каша гречана з курятиною, тушкована свинина, кава, чай, джем смородиновий, галети, курага, родзинки тощо. У кожному із сухпайків також є жувальна гумка, серветки та одноразові столові прибори – загалом 44 найменування на один день.

Раніше армію забезпечували сухпайками, де було лише одне меню на три прийоми їжі. Сухпайки були звичайними й із так званим посиленим раціоном. Різниця полягала в тому, що до посиленого раціону включалися родзинки й шоколад. З приводу якості старих пайків виникало багато питань, які з'явилися, в тому числі, після перевірок комбінатів, що виробляли армійські паштети й тушонку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: