Перевірять довідки: дітей без щеплень від кору не пустять до шкіл і садків

Читать на русском
Через загрозу епідемії кору столичні школи та садочки перевірять на наявність у дітей довідок про щеплення. Також влада говорить про те, що дітей без довідок до колективу не пускатимуть.

Через загрозу епідемії кору столичні школи та дошкільні навчальні заклади перевірять на наявність у дітей довідок про щеплення.

Як інформує «Слово і Діло», про офіційне рішення оголосив перший заступник Віталія Кличка Микола Поворозник.

В Одесі заборонили дітям ходити до школиОдеські школярі ще тиждень перебуватимуть на вимушених канікулах через загрозу поширення кору.

«Нещеплених дітей не допустять до навчання до шкіл або дитячих садків. Усі діти повинні мати довідку від лікаря, в якій підтверджена вакцинація від кору. Це стосується всіх шкіл і дитсадків у столиці. Ці заходи пов'язані з різким погіршенням епідеміологічної ситуації із захворюваності на кір. Усі школярі та дошкільнята столиці будуть додатково перевірені на наявність щеплень від кору. Карантин поки не запроваджується, проте здійснюються профілактичні та протиепідемічні підприємства заходи, щоб уникнути епідемії кору», – пояснив Поворозник.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація тимчасово заборонила роботу цирку «Кобзов» через спалах кору.

Раніше повідомлялося, що в Києві з початку року захворіли 43 дитини. При цьому понад 20 хворих виявлені серед тих, хто відвідував цирк «Кобзов».

У МОЗ також порахували хворих на кір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: