Деокупація Донбасу: в коаліції висловлюють занепокоєння долею законпроекту

Читать на русском
У Народному фронті стурбовані позицією окремих парламентських фракцій щодо голосування в другому читанні за законопроект про деокупацію Донбасу.

У «Народному фронті» стурбовані позицією окремих парламентських фракцій щодо голосування в другому читанні за законопроект про деокупацію Донбасу.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат від «Народного фронту», член комітету ВР із питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук.

Так, коментуючи заяви представників «Блоку Петра Порошенка» щодо того, що закон в остаточному варіанті має бути максимально наближеним до проекту, поданого президентом Петром Порошенком, Тимчук відзначив, що така позиція виглядає «доволі дивною».

«Адже до комітету ВР з питань національної безпеки і оборони входять і представники БПП. І частина з них голосували за ті правки, яки ми виробляли в рамках роботи комітету. Робочу комісію, до речі, також очолює представник БПП Іван Вінник, пан Герасимов, який очолює БПП, також голосував за ці правки. Для мене були відкриттям окремі вчорашні коментарі, що закон потрібно ухвалювати таким, яким його подав президент, а не тим, що був напрацьований комітетом та є консенсусним рішенням фракцій», – сказав нардеп.

«Є привід хвилюватися, що БПП не в повному складі підтримає проект у другому читанні. Дивною також виглядає позиція «Самопомочі», чиї представники зараз починають розповідати, що в проекті зазначено не те, що мала на увазі фракція «Самопомочі». При тому, що пан Семенченко є першим заступником голови комітету, вони також голосували за ці правки, фактично всі принципові правки «Самопомочі» були враховані комітетом. У мене складається враження, що якась частина депутатів із фракцій, які нібито виступали за законопроект, насправді ставлять собі мету його просто провалити. Сподіваюсь, я помиляюсь, але вчорашні коментарі в мене такі відчуття викликали», – зазначив Тимчук.

У Порошенка розкрили деталі розмови з «Народним фронтом» щодо закону про деокупаціюУ Порошенка переконали партнерів із коаліції на наполягати на ухваленні законопроекту про деокупацію Донбасу в 2017 році.

Нагадаємо, Верховна Рада у вівторок, 16 січня, розглядає в другому читанні проект президентського закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

Як уже повідомляло «Слово і Діло», у БПП вважають, що законопроект про деокупацію Донбасу необхідно підтримати в редакції, максимально наближеній до президентського варіанту, у фракції «Самопомочі» критикують зміст президентського законопроекту, а в «Батьківщині» вважають, що голосування провалиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: