У «Батьківщині» назвали загрози ухваленню закону про реінтеграцію Донбасу

Читать на русском
У фракції Батьківщина скептично ставляться до перспектив ухвалення у вівторок, 16 січня законопроекта про деокупацію Донбасу в другому читанні.

У фракції «Батьківщина» скептично ставляться до перспектив ухвалення у вівторок, 16 січня законопроекта про деокупацію Донбасу в другому читанні.

Як розповів «Слову і Ділу» народний депутат України, заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв окрім усього іншого на результативність голосування може вплинути низька відвідуваність засідання.

Погоджувальна рада: за що голосуватимуть нардепи 16-19 січняНардепи сьогодні обговорили порядок денний засідання Ради на 16-19 січня. Серед ключових законопроектів – законопроект про реінтеграцію Донбасу.

«Дуже мало людей буде в залі завтра і взагалі на цьому тижні. Це не найкращий час для голосування за такий важливий проект. Ставити його на цьому тижні можна було лише щоб або провалити все, або спробувати погратися на тому, що поганий парламент не може ухвалити рішення. Якщо вже так затягнули з розглядом, то можна було б ще трохи зачекати та ставити в перший день роботи парламенту вже наступної сесії, яка почнеться в лютому», - сказав народний депутат.

При цьому він додав, що «ніяких проблем в разі, якщо проект провалиться не буде наступного місяця може бути повторне друге читання».

Що стосується позиції фракції, то, як зазначив Сергій Соболєв, «Батьківщина» буде визначатися з голосуванням в процесі розгляду проекту.

«У нас дійсно багато застережень. І все залежатиме від того, в якому варіанті проект голосуватиметься. Якщо наші поправки, які підтримав комітет, проходять, то відповідно буде позитивне голосування фракції за проект», - сказав Сергій Соболєв.

Нагадаємо, Верховна Рада планує в вівторок, 16 січня, розглянути в другому читанні президентський законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

Раніше у Лутковської розповіли про воєнний стан для Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: