Харків: для справи Штепи знайшли суд

Читать на русском
Апеляційний суд Харківської області вирішив скерувати кримінальне провадження щодо екс-мера Слов'янська Нелі Штепи до Жовтневого районного суду Харкова.

Апеляційний суд Харківської області вирішив скерувати кримінальне провадження щодо екс-мера Слов'янська Нелі Штепи до Жовтневого районного суду Харкова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

«Апелляційний суд вирішив, що кримінальне провадження щодо Нелі Штепи розглядатиме Жовтневий районний суд. Скоріш за все, завтра провадження потрапить до суду й протягом максимум 5 днів призначать перше засідання», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що це буде вже п'ятий початок розгляду справи щодо колишнього мера Слов'янська Донецької області.

Як відомо, раніше дві колегії суддів Ленінського райсуду Харкова заявили про самовідвід, посилаючись на кримінальне провадження, яке розслідується прокуратурою Харківської області за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 375 КК України за фактом отримання суддями цього суду неправомірної вигоди за винесення завідомо неправосудного судового рішення при розгляді судового провадження в справі Штепи.

Нагадаємо, раніше екс-меру Слов'янська Нелі Штепі суд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на домашній цілодобовий арешт. Поліція одягла їй електронний браслет стеження.

Нелю Штепу звинувачують у низці тяжких злочинів, у тому числі в посяганні на територіальну цілісність України, яка спричинила загибель людей, і створенні терористичної організації. У разі доведення провини їй загрожує довічне ув'язнення.

На суді Штепа підтвердила, що закликала президента РФ Володимира Путіна ввести війська до Слов'янська. За її словами, ці дії були викликані погрозами терористів, у полоні в них її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені «під дулом автомата».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: