У сепаратистки Штепи зламався електронний браслет

Читать на русском
Екс-мер Слов'янська Донецької області Неля Штепа повідомила про несправність електронного браслета стеження.

Екс-мер Слов'янська Донецької області Неля Штепа повідомила про несправність електронного браслета стеження.

У коментарі «ТСН», вона розповіла, що браслет зламався 24 вересня ввечері – через три дні після того, як його на неї наділи, пише «Слово і Діло».

Браслет одразу відправили на ремонт до Харкова, а Нелю Штепу взяли під варту. Проте її довго не утримували в СІЗО. Підозрювану у сепаратизмі відпустили додому через стан здоров'я - під час обстеження в неї виявили гіпертонію та цукровий діабет.

Нагадаємо, 20 вересня екс-меру Слов'янська Нелі Штепі суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній цілодобовий арешт. 21 вересня поліція надягнула електронний браслет стеження на Нелю Штепу.

Нелю Штепу звинувачують у низці тяжких злочинів, в тому числі в посяганні на територіальну цілісність України, яка спричинила за собою загибель людей, і створенні терористичної організації. У разі доведення провини, їй загрожує довічне ув'язнення.

На суді Штепа підтвердила, що закликала президента РФ Володимира Путіна ввести війська в Слов'янськ. За її словами, ці дії були викликані погрозами терористів, в полоні у них її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені «під дулом автомата».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: