Суддя для Штепи: чому стоїть провадження

Читать на русском
У суді Харкова не залишилося колегії, яка могла б розглядати провадження щодо екс-мера Слов'янськ Нелі Штепи.

У Ленінському районному суді Харкова не залишилося колегії, яка могла б розглядати провадження щодо екс-мера Слов'янськ Нелі Штепи.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, передає «Інтерфакс-Україна».

Така ситуація склалася після заявлених і задоволених самовідводів двох колегій суддів.

«У Ленінському районному суді більше немає трійки суддів, яка могла розглядати це провадження. Завтра (в п'ятницю – ред.)провадження направлять до апеляційного суду для визначення нового суду, де буде слухатися ця справа», - повідомили в прес-службі.

Це буде вже п'ятий початок розгляду справи щодо Штепи.

Як відомо, раніше в четвер дві колегії суддів Ленінського райсуду Харкова заявили про самовідвід, посилаючись на кримінальне провадження, що розслідується прокуратурою Харківської області за ч.3 ст.368, ч.2 ст.375 КК Ураїни за фактом отримання суддями цього суду неправомірної вигоди за винесення завідомо неправосудного судового рішення під час розгляду судового провадження у справі щодо Штепи.

Нагадаємо, раніше екс-меру Слов'янська Нелі Штепі суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній цілодобовий арешт. 21 вересня поліція надягнула їй електронний браслет стеження.

Нелю Штепу звинувачують у низці тяжких злочинів, в тому числі в посяганні на територіальну цілісність України, яка спричинила за собою загибель людей, і створенні терористичної організації. У разі доведення провини, їй загрожує довічне ув'язнення.

На суді Штепа підтвердила, що закликала президента РФ Володимира Путіна ввести війська в Слов'янськ. За її словами, ці дії були викликані погрозами терористів, в полоні у них її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені «під дулом автомата».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: