Порошенко скасував термін «інвалід»

Читать на русском
Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України, яким із законодавства виключається термін інвалід і запроваджується термін особа з інвалідністю, підписаний президентом України Петром Порошенком.

Закон №2249-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким із законодавства виключається термін «інвалід» і запроваджується термін «особа з інвалідністю», підписаний президентом України Петром Порошенком.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави у вівторок, цей документ вносить зміни до 37 законів України, в положеннях яких слова «інвалід», «дитина-інвалід» та «інвалід війни» замінені словами «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю» та «особа з інвалідністю внаслідок війни».

Таким чином, закон приводить норми чинного законодавства у відповідність до положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Крім того, вводячи в ужиток термін «особа з інвалідністю», акцент робиться перш за все на людину, а не на її інвалідність.

Цей закон ухвалений Верховною Радою 19 грудня 2017 року.

Як мери міст України піклуються про людей з особливими потребами«Слово і Діло» дізнавалося, що наобіцяли і як виконують обіцяне людям з особливими потребами міські голови обласних центрів.

Як відомо, соціальна допомога для людей з інвалідністю з 1 грудня 2017 року збільшилася.

Раніше Порошенко підписав закон України №2229-VIII «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: