Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рева пообіцяв ініціювати зарахування матерям в пенсійний стаж всього періоду догляду за дитиною з інвалідністю

3 жовтня 2017 року міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв ініціювати зарахування матерям в пенсійний стаж всього періоду догляду за дитиною з інвалідністю. «Ми ініціюємо, щоб період, протягом якого мами доглядають дітей-інвалідів з ДЦП, зараховувався їм в страховий пенсійний стаж і щоб за них держава платила єдиний соціальний внесок. Робота мами, що доглядає дитину-інваліда, має оплачуватись не у вигляді соціальної допомоги, а у вигляді заробітної плати, яку платитиме держава за виконання цієї соціальної функції», – зазначив Андрій Рева.
Не виконано
Сказано 3 листопада 2017 р.

Джерело

  • http://oda.zt.gov.ua/minsoczpolitiki-inicziyue-zaraxuvannya-materi-do-pensijnogo-stazhu-period-doglyadu-za-ditinoyu-invalidom.html
  • лист міністерства

Результат

Відповідно до листа прес-служби Міністерства соціальної політики України від 10 травня 2018 року, питання зарахування матерям всього періоду догляду за дитиною з інвалідністю до страхового стажу врегульовано, тому, на думку Мінсоцполітики, розробляти окремі нормативно-правові акти щодо зазначеного питання немає потреби.

Оскільки у Мінсоцполітики не планують ініціювати обіцяні міністром зміни, «Слово і Діло» надає обіцянці статус «не виконано».