Нові методи контрабанди в АТО: з'явилися подробиці

Читать на русском
У зоні проведення АТО з'явився новий спосіб провезення контрабанди на підконтрольну бойовикам ДНР і ЛНР територію. Пасажирам роздають потрібні для перевезення товари.

У зоні проведення АТО з'явився новий спосіб провезення контрабанди на підконтрольну бойовикам «ДНР» і «ЛНР» територію.

Про це повідомляє кореспондент «Слова і Діла», що перебуває в зоні бойових дій.

Так на декількох КПВВ, розташованих на лінії розмежування, водії автомобілів перекладають на «човників» товар, а ті потім переносять його на окуповану територію.

«Така система діє, наприклад, на КПВВ «Мар'їнка». Сказати «човникам» нічого не можна, тому що на кожну людину, яка прямує на той бік, є норма перевезення вантажів. «Човники» не порушують її, адже вони порівну розподіляють товари», – роз'яснив «Слову і Ділу» офіцер, який служить неподалік від КПВВ «Мар'їнка».

За його словами, іноді заборонений до провезення товар можна знайти, хіба що змусивши «човника» роздягнутися та оглянути його особисто.

Проте навіть шляхом звичайної перевірки на одному з КПВВ вдалося зупинити контрабандиста, який віз у сумках долари та євро.

Нагадаємо, протягом минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції бойовики незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» тричі порушили режим тиші.

Як повідомляло «Слово і Діло», в Донецькій області податківці вилучили сигарет на суму в 9 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: