Фейковий лист Порошенка до ФСБ: хто був ініціатором «компромату» та чи будуть наслідки

Читать на русском
Василь Моканполітолог

Враховуючи наближеність медіа до команди Саакашвілі, ініціатори могли бути саме звідти. Хоча в питанні походження цієї інформації джерела можуть вести й до РФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Василь Мокан, оцінюючи інформацію грузинського каналу «Руставі 2» про нібито лист президента Петра Порошенка до ФСБ РФ у 2007 році, в якому він обіцяє не займатись антиросійською діяльністю.

«Правильно вчинили ЗМі, які вибачилися за поширення неправдивої інформації. Це хороша практика в Україні, коли ЗМІ визнають свої помилки», – зазначив Мокан.

Сама по собі наявність інформації про те, що Порошенко нібито був готовий колись домовлятися з росіянами, зараз сприйматиметься негативно. Є частина населення, яка все рівно думатиме, що це правда, незалежно від того, що інформацію визнали фейком.

«Якщо говорити про мотиви, то слід розуміти, що дуже сильно працює пропагандистська машина РФ із поширення таких фейків, у тому числі в закордонних виданнях. Можливо, вирішили скористатися медіаресурсом, наближеним до Саакашвілі, зважаючи на протистояння політика з АП в Україні. Кращого фактора дестабілізації, аніж Саакашвілі, в Україні зараз немає. Відповідно, спецслужби РФ могли цим скористатися», – уточнив політолог.

Він додав, що в подальшому навряд чи цей інцидент матиме перспективу.

На його думку, визнання інформації з боку ЗМІ та АП фейком цілком достатньо, питання на цьому може бути вичерпаним.

«Це невдалий фейк РФ, який частково може спрацювати на зниження рейтингів президента, але кардинальних наслідків для Петра Порошенка це не матиме», – підкреслив експерт.

Що обіцяє Порошенко українцям на 2018 рікСлово і Діло зафіксувало, що збирається виконати президент Петро Порошенко в 2018 році. В першу чергу він пообіцяв підвищити мінімалку і продовжувати піклуватися про армію.

Річ у тім, що, як показує практика, найбільш контраверсійна інформація частиною населення сприймається як істина, навіть попри існування офіційних спростувань, пояснив він.

«Тому не виключено, що частина українців продовжать думати, що Порошенко з кимось домовлявся. Це один з інструментів пропаганди, який працював і продовжує працювати», – резюмував Василь Мокан.

Нагадаємо, в АП вже назвали ці повідомлення фейком.

Додамо, за даними «Слова і Діла», в 2017 році рівень відповідальності Петра Порошенка знизився на 13%. Які обіцянки не встиг виконати президент у 2017 році – за посиланням.

Також аналітики порталу з'ясували, що збирається виконати гарант у новому році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: