Зведення штабу АТО 15 січня: 6 обстрілів, двоє бійців поранені

Читать на русском
Протягом минулої доби зафіксовано 6 обстрілів опорних пунктів Збройних Сил України. У результаті дій противника двоє українських воїнів отримали поранення.

Протягом минулої доби зафіксовано 6 обстрілів опорних пунктів Збройних Сил України. У результаті дій противника двоє українських воїнів отримали поранення.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу антитерористичної операції на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 14 січняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 14 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Російсько-окупаційні угруповання продовжують нехтувати домовленостями про припинення вогню на час новорічних і різдвяних свят і обстрілюють із заборонених мінськими угодами мінометів оборонні укріплення Збройних Сил України», - уточнюють в штабі.

На луганському напрямку противник з мінометів різних калібрів і озброєння БМП вів вогонь по позиціях сил АТО неподалік Новолуганського. Обстрілам із гранатометів піддалися опорні пункти українських воїнів у районі населених пунктів Гладосове, Луганське та Троїцьке.

Іноземний легіон АТО: хто воює проти РФ і що означає демарш грузинських бійцівГрузинський національний легіон, що воює на Донбасі в складі ЗСУ, заявив про вихід зі складу 54-ї окремої бригади через некомпетентність і незаконні накази командування. Оцінку ситуації дали експерти.

На донецькому напрямку, в світлій час доби, противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в передмісті Авдіївки. Крім того, неподалік Кам'янки українських захисників обстрілював ворожий снайпер.

У двох випадках українські захисники були змушені відкривати вогонь у відповідь з озброєння, забороненого мінськими домовленостями.

Також слід звернути увагу на те, що за минулу добу зафіксовано черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі. Підрозділом ППО був збитий БПЛА російського виробництва «Орлан-10». З початку перемир'я це вже третій збитий безпілотник даного типу.

Раніше повідомлялося, що ОБСЄ зафіксувала на Донбасі нові укріплення бойовиків.

Також ОБСЄ заявила про ескалацію конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: