В «Укравтодорі» розповіли про плани на 2018 рік

Читать на русском
За кошти МФО почнеться реконструкція Північного обходу Житомира, реконструкція Gо Highway у Хмельницькій області й продовжиться реконструкція М-03 на ділянці Лубни-Полтава.

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») планує здійснювати ремонти основних коридорів державного значення за маршрутним принципом.

Відповідні плани були розроблені в рамках затвердженої 11 січня 2018 року Кабінетом міністрів України концепції Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на п'ять років, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу агентства.

«Основне завдання, яке я поставив перед службами автомобільних доріг, – продовжити на основі маршрутного принципу всі роботи, які почали в 2017 році. Ми маємо показати, що держава економно, розумно використовує публічні кошти й продовжує розпочаті проекти», – заявив керівник «Укравтодору» Славомир Новак.

Згідно з Програмою ремонту доріг, в 2018 році «Укравтодор» продовжить роботи на основних коридорах: Gо Highway, М-03, М-05, М-01, Н-08, Н-31.

Особлива увага буде приділена дорогам на сході країни: Р-46 Харків-Охтирка, М-03 Харків-Слов'янськ-Краматорськ, Р-07 Чугуїв-Мілове.

Фінансування доріг у 2018 році: що запланували та в чому ризикУряд України має намір направити на ремонт автодоріг понад 40 мільярдів гривень у 2018 році. Про фінансування доріг розповіли експерти.

На півдні країни проводитиметься ремонт на ділянках доріг: М-15 Одеса-Рені (з обходом Рені), Н-14 Кропивницький-Миколаїв, Н-11 Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв, запланований ремонт моста через Хаджибейський лиман (дорога М -05).

У Західній Україні ремонти будуть проводитися на ділянках таких доріг: Н-22 Рівне-Луцьк-Устилуг, М-21 Житомир-Вінниця, Н-10 Івано-Франківськ–Стрий, Н-03 Житомир-Хмельницький-Чернівці. Також запланований ремонт короткої траси від Мукачева до Чопа на дорозі М-24/М-25.

За кошти МФО почнеться реконструкція Північного обходу Житомира, реконструкція Gо Highway в Хмельницькій області та продовжиться реконструкція М-03 на ділянці Лубни-Полтава.

Відзначимо, що з початку 2018 року в Україні почав роботу Дорожній фонд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: