В Україні почав роботу Дорожній фонд

Читать на русском
Відтепер Укравтодор буде відповідати лише за 50 тисяч км доріг, інші передадуть на баланс областей.

Відтепер Укравтодор буде відповідати лише за 50 тисяч км доріг, інші передадуть на баланс областей.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив у Facebook, що з 1 січня в Україні почав роботу Державний дорожній фонд, пише «Слово і Діло».

«З 1 січня починає свою роботу Дорожній фонд. Вперше автодорожня галузь отримає гарантоване державою фінансування. У цьому році - це майже 33 мільярди гривень плюс окреме додаткове фінансування низки ключових магістралей більш ніж на 14 мільярдів гривень», - написав Омелян.

За його словами, з нового року Укравтодор буде відповідати лише за 50 тисяч кілометрів автомобільних доріг, решта 120 тисяч передаються на баланс областей з гарантованим фінансування держави з Дорожнього фонду в обсязі 35% від його надходжень.

«Тепер кожен має право і повинен вимагати від влади якісних доріг, а не кивати розчаровано на Київ», - наголосив міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила створення Дорожнього фонду в листопаді 2016 року.

Згідно з документом, 60% коштів фонду спрямовуватимуться на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автодоріг загального користування державного значення. 35% - на дороги місцевого значення, 5% - на фінансування безпеки дорожнього руху.

«Укравтодор» визначився з пріоритетом на наступний рікНовак назвав своїм великим досягненням те, що цьогоріч завершиться будівництво 2,5 тисяч кілометрів доріг.

Раніше Омелян повідомив, скільки коштуватиме ремонт доріг в Україні.

Як відомо, в 2018 році уряд планує виділити в бюджет новоствореного Дорожнього фонду 40 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: