В «Укравтодорі» розповіли, як боротимуться з неякісними дорогами

Читать на русском
Перевірка якості доріг в Україні здійснюватиметься двічі на рік і в разі виявлення недоліків підрядники мають усунути їх за власний кошт.

У разі виявлення недоліків під час перевірки якості доріг підрядники мають усунути їх за власний кошт, оскільки мінімальний термін гарантії становитиме 5 років.

Про це розповів виконувач обов’язків голови «Укравтодору» Славомір Новак, передає «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення в Facebook.

Він зазначив, що перевірка здійснюватиметься двічі на рік, а якщо підрядники відмовлятимуться усувати недоліки, то це дасть можливість вписувати їх до чорного списку, щоб виключити з публічних торгів у майбутньому.

«Сто відсотків договорів мають прописані чіткі гарантії – мінімум на 5 років. Двічі на рік маємо масштабний контроль – у березні буде велика перевірка доріг, які ремонтували минулого року, щоб виявити всі недоліки. І далі, протягом двох-трьох місяців коштом підрядника ці недоліки усунути. Другий контроль усіх доріг – після завершення будівельного сезону, приблизно в такий період року, як зараз», – сказав Новак.

Після таких перевірок, за його словами, будуть підготовлені рапорти, які надішлють підрядникам.

«Якщо вони не усувають недоліки власним коштом, то ми подаємо на них до суду. І це перший крок до чорного списку», – підсумував в. о. голови «Укравтодору».

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України попросило в Міністерства оборони списану військову техніку для робіт на дорогах узимку.

Також повідомлялося, що в 2018 році «Укравтодор» приділить основну увагу будівництву та відновленню доріг у коридорі Львів-Умань-Одеса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: