Справу про хабар двох донецьких прокурорів передали до нового суду

Читать на русском
Третій за рахунком райсуд Маріуполя відмовився розглядати справу про хабар двом співробітникам прокуратури Донецької області.
Іллічівський райсуд Маріуполя

Черговий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області заявив про самовідвід у справі за обвинуваченням двох керівників відділів прокуратури регіону Максима Кального та Віталія Українця, а також їхнього спільника-адвоката.

Колегія суддів задовольнила його заяву ще кілька тижнів тому, пише «Слово і Діло».

Цим суддею виявився головуючий суддя Артем Щербина. Згідно з його заявою про самовідвід, у рамках зазначеного провадження його допитали як свідка. Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 75 КПК України, слідчий суддя, суддя або присяжний не може брати участь у кримінальному провадженні, якщо він брав участь у цій справі як свідок, експерт, спеціаліст, представника персоналу органу пробації, перекладача, слідчого, прокурора, захисника чи представника.

Після чергового самовідводу виконувач обов'язків голови Орджонікідзевського райсуду Маріуполя подав подання до Апеляційного суду Донецької області про направлення вказаного провадження на розгляд іншого суду. Згідно із заявою, в райсуді не вистачило потрібної кількості суддів для розподілу відповідної справи. Зазначене подання задоволене, а справа перенаправлена вже до четвертого за ліком суду Маріуполя – Іллічівського райсуду.

Нагадаємо, ще двоє суддів заявили самовідводи в справі за обвинуваченням прокурорів із Донецької області.

Раніше обвинувальний акт проти двох донецьких прокурорів знову передали до іншого суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: