Суд зняв арешт із грошей, вилучених у справі затриманого НАБУ прокурора Донецької області

Читать на русском
Апеляційний суд столиці зняв арешт із вилучених детективами Антикорупційного бюро 15 тисяч доларів у розслідуванні щодо прокурорів Донецької області.

Апеляційний суд міста Києва зняв арешт із 15 600 доларів, які були вилучені детективами Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування кримінального провадження за підозрою начальника відділу організації діяльності в сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Донецької області Максима Кального в отриманні хабара.

Таке рішення було ухвалено колегією суддів кілька тижнів тому, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно зі скаргою адвоката, який представляв одного з фігурантів цього розслідування, вилучені НАБУ гроші належать рідній сестрі фігуранта, що підтверджено свідченнями й нотаріально посвідченою заявою сестри. Як зазначається, рідна сестра фігуранта проживає на тимчасово неконтрольованій території в місті Макіївка,й тому попросила брата зберігати ці кошти.

Також адвокат додав, що його підзахисний у розслідуванні фігурує як свідок і жодних повідомлень про підозру йому не вручали, а значить, ці кошти не мають жодного стосунку до кримінального провадження. За його словами, гроші були вилучені за місцем прописки його підзахисного з метою забезпечення можливості застосування щодо них спеціальної конфіскації, а також для запобігання їх відчуження, однак його клієнт не має відповідного процесуального статусу.

Суд погодився з доводами адвоката й задовольнив його апеляцію, скасувавши постанову суду першої інстанції про арешт вилучених грошей.

Ідеться, скоріш за все, про одного з адвокатів, який фігурує в розслідуванні як посередник між співробітниками прокуратури та фігурантом кримінального провадження, майно якого було заарештовано.

Нагадаємо, суд поновив на посаді прокурора, якого затримало НАБУ.

Раніше САП оголосила підозру в сприянні отримання хабара керівнику антикорупційного відділу прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: