Обвинувальний акт проти двох донецьких прокурорів знову передали до іншого суду

Читать на русском
Обвинувальні акти проти прокурорів Донецької області передають вже до третього суду Маріуполя через самовідводи суддів.

П'ятеро суддів Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області заявили про самовідвід у розгляді обвинувального акту щодо двох керівників відділів прокуратури Донецької області Максима Кального та Сергія Українця, а також їхнього спільника-адвоката.

У зв'язку з цим обвинувальний акт віддали на розгляд Орджонікідзевського райсуду Маріуполя, пише «Слово і Діло».

6 грудня колегія суддів судової палати в кримінальних справах та справах про адміністративні правопорушення Апеляційного суду Донецької області розглянула подання голови Приморського райсуду Маріуполя про направлення на розгляд до іншого суду зазначеного обвинувального акту. Суд задовольнив подання голови райсуду й передав обвинувальний акт до Орджонікідзевського райсуду Маріуполя.

Раніше троє суддів Жовтневого райсуду Маріуполя також заявили про відвід у зазначеному кримінальному провадженні. Після цього голова райсуду попросив Апеляційний суд Донецької області передати матеріали справи до Приморського райсуду.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ не дозволив прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури судити двох донецьких прокурорів у Києві.

Як відомо, САП скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох працівників прокуратури Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: