САП не дозволили судити в Києві донецьких прокурорів

Читать на русском
Вищий спецсуд із розгляду цивільних і кримінальних справ відмовив Антикорупційній прокуратурі в перенаправленні справи до Києва.

Прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відмовили в перенесенні розгляду обвинувальних актів щодо двох керівників відділів прокуратури Донецької області Максима Кального та Сергія Українця, а також їхнього спільника-адвоката з Жовтневого районного суду міста Маріуполя до будь-якого іншого суду Києва.

Таке рішення прийняла колегія суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ тиждень тому, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурори наполягали на перенесенні зазначеного кримінального провадження через те, що двоє керівників відділів прокуратури Донецької області давно працюють у правоохоронних органах і мають стійкі зв'язки з працівниками судів міста Маріуполя та Донецької області. На думку САП, об'єктивний і неупереджений розгляд цього кримінального провадження в Маріуполі або в інших місцевих судах Донецької області неможливий.

Однак колегія суддів зазначила, що прокурором не наведені обґрунтовані доводи про необхідність судити зазначених обвинувачених у Києві, які могли б служити підставою для визнання їх винятковими. Також суд відхилив доводи прокурора про неможливість об'єктивного та неупередженого розгляду цього виробництва маріупольським судом.

Як відомо, Кальний обіймає посаду начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури, а Українець – начальника відділу нагляду за дотриманням законів органами фіскальної служби управління нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності. САП звинувачує їх обох в отриманні неправомірної вигоди.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальні акти проти прокурорів із Донеччини.

Раніше суд зняв арешт із грошей, вилучених у справі затриманого НАБУ прокурора Донецької області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: