Адвокату Онищенка відмовили в скасуванні запиту на екстрадицію

Читать на русском
Солом'янський райсуд Києва частково задовольнив скаргу адвоката нардепа Олександра Онищенка щодо запиту на екстрадицію з Іспанії.

Солом'янський райсуд Києва частково задовольнив скаргу адвоката нардепа Олександра Онищенка щодо запиту на екстрадицію з Іспанії.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це журналісту «Цензор.НЕТ» повідомив прокурор Андрій Перов.

За його словами, суддя визнала незаконними дії детектива НАБУ, пов'язані з підготовкою клопотання, але саме клопотання не скасувала. Прокурор запевнив, що для екстрадиції в Іспанії це не матиме жодних наслідків, тим більше, що питання вже почали розглядати.

Рішення суддя Ірина Усатова винесла вранці 5 грудня. Як відомо, до дорадчої кімнати в цій справі суддя пішла ще в п'ятницю.

Нагадаємо, що адвокат Онищенка Олег Іщенко звернувся до Солом'янського суду з клопотанням визнати незаконним запит НАБУ до Іспанії про екстрадицію й скасувати його.

Адвокат наполягав, що запит підготувало саме НАБУ, а заступник генпрокурора Назар Холоницький лише додав супровідного листа. Згідно із законом, запит про екстрадицію скеровує генпрокурор або його заступник.

На засіданні суду стало відомо, що суд в Іспанії розпочав розгляд питання про екстрадицію Онищенка. 13 листопада суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді умовного звільнення.

За рішенням суду в перших числах кожного місяця Онищенко має з'являтися до суду, який розглядає екстрадицію, або до суду за місцем проживання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: