Всупереч заявам Онищенка, Іспанія наполягає на його екстрадиції

Читать на русском
Іспанія почала розгляд екстрадиції народного депутата-втікача Олександра Онищенка, який сподівається довести свою правоту в іспанському суді.

Іспанія почала розгляд екстрадиції народного депутата-втікача Олександра Онищенка, який сподівається довести свою правоту в іспанському суді.

Про це йдеться в повідомленні посольства Іспанії, яке представили під час засідання Солом'янського суду прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

Відзначається, що іспанський суд 13 листопада ухвалив рішення, яким зобов'язав Онищенка з'являтися до суду раз на місяць.

«За рішенням суду Іспанії, до нього застосовано умовне звільнення, тобто, запобіжний захід. Тепер першого числа кожного місяця він зобов'язаний з'являтися до суду Іспанії, який розглядає екстрадицію», - сказав журналістам прокурор Андрій Перов.

За словами прокурора, в разі, якщо Онищенко не з'явиться в іспанському суді, то це може бути підставою для оголошення його в розшук в країнах Європи.

У той же час, видання відзначає, що захист нардепа в суді намагався оскаржити лист Генеральної прокуратури, яким ще в грудні 2016 року слідчі просили Іспанію про екстрадицію Онищенка.

Сам же народний депутат України Олександр Онищенко відкинув будь-яку можливість екстрадиції з Іспанії, де йому надали політичний притулок, в Україні.

«Екстрадиції немає. Люди, у яких політичний притулок, їх справи розглядають в тій країні, яка дала цей притулок. Тому мене судити будуть тут, і вирок буде тут. Це єдиний мій шанс захиститися», - сказав він Українській правді.

У НАБУ прокоментували спецконфіскацію «грошей Онищенко»У НАБУ відреагували на заяви Луценка та Єніна про підігравання Януковичу й спецконфіскацію грошей Онищенка.

Таким чином він підтвердив, що саме Іспанія надала йому політичний притулок.

Онищенко зазначив, що не вважає себе винним і має намір довести це в іспанському суді.

«Я в своїй правоті впевнений. З цього приводу мені немає чого переживати ... Я сподіваюся, що правда восторжествує. І ми поміняємося місцями з (директором НАБУ Артемом) Ситником і (керівником САП Назаром) Холодницьким», - сказав нардеп-утікач.

Нагадаємо, нардепа Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з держкомпанією Укргазвидобування, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: