Заочне розслідування щодо Онищенка: в САП зробили заяву

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі заявили про чергове перенесення судового засідання з розгляду прохання про заочне розслідування справи Онищенка.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово и Дело»

Солом'янський районний суд міста Києва вчергове переніс засідання з розгляду клопотання детективів Національного антикорупційного бюро та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про спеціальний досудовому розслідуванні щодо народного депутата-втікача Олександра Онищенка, через що прокурори відкликали клопотання.

Про це «Слову і Ділу» розповіли в прес-службі САП.

«На даний час, незважаючи на вимоги КПК України сплинув не тільки 10 денний строк розгляду клопотання, а й майже місячний. Наступне засідання з розгляду клопотання призначено на 16 січня 2018 року, тобто через 2 місяці після звернення детектива до слідчого судді, а загалом у строк, що в 6 разів перевищує строк, відведений КПК на проведення зазначеної процесуальної дії», – зазначили в прокуратурі.

Як стверджують у САП, такі дії суду призводять до явного та відвертого нехтування вимогами ст. 28 КПК України щодо проведення процесуальних дій у розумні строки, на дотриманні яких неодноразово акцентував у своїх рішеннях ЄСПЛ.

«За таких обставин, враховуючи неспроможність суду діяти у спосіб визначений законом, прокурорами САП ухвалено рішення про відкликання вищевказаного клопотання, з метою його повторного подання до суду. Поряд із цим можна спостерігати системний саботаж з боку судової системи у всіх епізодах так званої «газової справи», – додали в прес-службі.

Нагадаємо, адвокату Онищенка відмовили в скасуванні запиту на екстрадицію.

Раніше в Іспанії запустили процедуру екстрадиції Онищенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: