У БПП назвали вимоги до закону про деокупацію Донбасу

Читать на русском
Фракція Блоку Петра Порошенко закликала представників парламентських сил підтримати законопроект про деокупацію Донбасу у другому читанні, але в редакції, яка була внесена президентом України.

Фракція Блоку Петра Порошенко закликала представників парламентських сил підтримати законопроект про деокупацію Донбасу у другому читанні, але в редакції, яка була внесена президентом України.

Про це повідомила «Слову і Ділу» народний депутат фракції Блоку Петра Порошенка, член Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Ірина Фріз.

У Лутковської розповіли про воєнний стан для ДонбасуМихайло Чаплига вважає, що ухвалення проекту закону про так звану реінтеграцію Донбасу фактично запроваджує воєнний стан на непідконтрольних територіях і має ризики для прав і свобод.

Народний депутат зазначила, що дійсно фракція закликала представників парламентських сил підтримати законопроект у другому читанні.

«Документ,який був підготовлений комітетом, кардинально відрізняється від того, що був поданий президентом. Коли 50% документу переписано, то це інший закон та інша відповідальність. Я не голосувала за редакцію комітету. І залишаюся тієї ж думки», - пояснила Фріз.

Вона підкреслила, що максимально наблизити законопроект, підготовлений до другого читання до редакції, поданої президентом на перше читання можна, розглянувши його по повній процедурі.

«Кожна подана народними депутатами правка має бути розглянута, підтверджена або не підтверджена в залі. Якщо ми в судових кодексах витримали 4 тисячі правок, то я думаю тут можна витримати ці 700 та зробити документ нормальним, пристойним, а не викривленим», - зазначила Ірина Фріз.

Народний депутат зазначила, що поки що невідомо, за якою саме процедурою буде розглядатися законопроект.

Як вже повідомляло «Слово і Діло», вже після затвердження комітетом з питань національної безпеки та оборони,в законопроект про деокупацію Донбасу було внесено додаткові зміни.

Нагадаємо, Верховна Рада планує у вівторок, 16 січня, розглянути в другому читанні проект закону про деокупацію Донбасу, який було прийнято в першому читанні 6 жовтня 2017 року

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: