Луценко звільнив прокурора ГПУ, який фігурує в розслідуванні НАБУ

Читать на русском

Керівник Генпрокуратури вирішив звільнити співробітника, який фігурує в розслідуванні Антикорупційного бюро.

Фігуранта розслідування Національного антикорупційного бюро, прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів СБУ і ДПСУ департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України Романа Корсуна звільнять після його виходу з відпустки.

Такий наказ 29 грудня 2017 року видав генеральний прокурор Юрій Луценко, йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

«Генеральним прокурором України 29 грудня 2017 року виданий наказ про звільнення прокурора ... Генеральної прокуратури Романа Корсуна з посади в органах прокуратури за невиконання або неналежне виконання службових обов'язків і вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, в чесності та непідкупності органів прокуратури, в перший робочий день після завершення відпустки з догляду за дитиною на підставі рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 1 листопада 2017 року», – йдеться в листі виконувача обов'язків начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Віктора Молованюка.

Як відомо, НАБУ перевіряє Корсуна за фактами неправди в декларації. За версією слідства, прокурор ГПУ не вказав корпоративні права дружини в страховій компанії.

Нагадаємо, КДКП ухвалила рішення про звільнення Корсуна з Генпрокуратури через неправдиві дані в декларації. Цим рішенням комісії зацікавилося НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: