Євросоюз висунув Україні умови щодо нового траншу

Читать на русском
У Європейському Союзі розглядають можливість надання Україні нової макрофінансової допомоги.

У Європейському Союзі розглядають можливість надання Україні нової макрофінансової допомоги.

Про це заявив очільник представництва Євросоюзу в Україні Г'юґ Мінгареллі в ефірі «Українського радіо», пише «Слово і Діло».

Євросоюз виділить 50 мільйонів євро для ДонбасуУ Брюсселі Україна і Євросоюз підписали угоду Підтримка ЄС для сходу України, яка передбачає надання Україні 50 млн євро на підтримку Луганської та Донецької областей.

Він розповів, що в листопаді під час саміту Східного партнерства президент Петро Порошенко особисто звернувся до очільника Європейської комісії Жан-Клода Юнкера із запитанням, чи можливе надання нової макрофінансової допомоги Україні від ЄС.

«І пан Юнкер сказав своїм службам, щоб вони провели оцінку обсягу допомоги, якої потребує Україна, з тим, щоб оцінити можливість надання такої нової макрофінансової допомоги», – наголосив Мінгареллі.

За його словами, зараз Єврокомісія не може надати транш макрофінансової допомоги на 600 мільйонів євро через невиконання Україною 4 із 21 умови надання такої допомоги.

Президент Петро Порошенко після переговорів з Єврокомісією анонсував амбітний проект макрофінансової допомоги Україні на 2018-2019 роки.

Стало відомо, скільки грошей отримала Україна від НімеччиниФінансова підтримка Німеччини Україні за 2014-2016 роки становила понад 800 мільйонів євро.

Голова представництва ЄС в Україні Г'юґ Мінгареллі заявив, що впродовж останніх трьох років Євросоюз виділив Україні загалом уже 12 млрд євро.

Нагадаємо, Мінгареллі також нагадав українській владі про необхідність виконати вимоги щодо боротьби з корупцією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: