Україна просить Євросоюз про нову допомогу

Читать на русском
Україна подала до Європейської комісії заявку на отримання нової макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Україна подала до Європейської комісії заявку на отримання нової макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Про це сьогодні, 13 грудня, повідомив голова представництва ЄС в Україні Г'юг Мінгареллі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Євросоюз виділить 50 мільйонів євро для ДонбасуУ Брюсселі Україна і Євросоюз підписали угоду Підтримка ЄС для сходу України, яка передбачає надання Україні 50 млн євро на підтримку Луганської та Донецької областей.

«Україна подала заявку на отримання нового пакету макрофінансової допомоги. Європейська комісія проведе оцінку потреби країни в зовнішньому фінансуванні й на підставі результатів оцінки буде вирішено, чи доцільно надавати нову макрофінансову допомогу», – сказав він.

Як зазначається, це питання розглянуть у наступні кілька місяців.

«Якщо ухвалять позитивне рішення, то Європейська комісія подасть відповідну пропозицію до Європейського парламенту та Ради Європи», – сказав він.

Мінгареллі також нагадав, що за останні три роки ЄС надав Україні макрофінансову допомогу на 3,4 млрд євро. Крім того, до кінця цього року мають ухвалити рішення про надання останнього траншу на 600 млн євро в рамках чинної програми макрофінансової допомоги Україні.

Раніше Мінгареллі заявив, що Рада блокує більшість законопроектів ЄС.

Як повідомлялося, Німеччина надала Україні за останні 3 роки 800 млн євро фінансової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: