Справедливі пенсії в Україні: коли запрацює накопичувальна система

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр розповів, коли в Україні зможуть запровадити накопичувальний рівень пенсійної системи.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розраховує, що запровадити накопичувальний рівень пенсійної системи уряд зможе через рік – у 2019-му.

Про це він заявив у ефірі одного з телеканалів, повідомляється на офіційному сайті Кабміну, передає «Слово і Діло».

«На сьогодні законодавство для трирівневої пенсійної системи загалом сформоване й питання запуску другого рівня – це більше питання політичне», – зазначив Розенко.

Чи стали українці жити кращеАналітики «Слова і Діла» продовжують підбивати підсумки року й цього разу вирішили розібратися, чи стали українці останнім часом жити краще.

При цьому міністр додав, що це питання було актуальним ще 14 років тому, але висловив надію, що в чинної влади вистачить політичної волі зробити цей крок. За його словами, це шанс отримувати в майбутньому дійсно гідні пенсії. Розенко уточнив, що якби накопичувальна система запрацювала 14 років тому, то сьогодні ті, хто виходить на пенсію, отримували б не 3-4 тисячі гривень, а 6-7 тисяч.

Віце-прем'єр також повідомив, що серед важливих питань, які потрібно законодавчо врегулювати в поточному році, захист пенсійних внесків громадян.

«У чинному законодавстві чітко зафіксовано, що ми всі – і уряд, і Верховна Рада – мали здійснити всі необхідні заходи протягом 2018 року, щоб із 1 січня 2019 року накопичувальна пенсійна система почала працювати. І на першому плані, безумовно, стоїть питання захисту коштів недержавного пенсійного страхування та накопичувальної системи. Ці речі нам потрібно детально виписати й дати чіткий сигнал людям, що їхні пенсійні внески будуть повністю захищені як від інфляції, так і від інших негативних процесів», – розповів Розенко.

Розенко обіцяє не допустити затримок пенсійних виплатСказано 2 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За даними «Слова і Діла», не допустити затримок пенсійних виплат Павло Розенко обіцяв ще в лютому 2016 року. В досьє політика зафіксована обіцянка й про проведення пенсійної реформи. Загалом на його рахунку понад 70 обіцянок. Детальніше – за посиланням.

Що наобіцяли українські політики на 2018 рік – у нашій інфографіці.

Раніше аналітики порталу з'ясували, чи стали українці жити краще.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: