У Мінсоцполітики спрогнозували зростання пенсій у 2019 році

Читать на русском
У Мінсоцполітики заявили про підвищення пенсій на 20 відсотків у рамках першої індексації в 2019 році.

У Мінсоцполітики заявили про підвищення пенсій на 20% у рамках першої індексації в 2019 році.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв добитись підняття пенсій для селян у 2018 роціСказано 17 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Шамбір зазначив, що уряд створив таку систему, коли підвищення пенсій відбуватиметься в автоматичному режимі.

«Створена система, яка запроваджує щорічне підвищення пенсій в автоматичному режимі. Підвищення відбуватиметься за єдиним підходом і складе 50% від зростання середньої зарплати плюс 50% від збільшення рівня інфляції. Це дозволить збільшувати розмір пенсій повністю перекриваючи рівень інфляції, й навіть більше. За попередніми розрахунками, в 2019 році таке підвищення складе приблизно 20% до розміру пенсій», – пояснив заступник міністра.

Пенсійна реформа: чи справедливе соцзабезпечення для українцівМіністр соцполітики визнав, що пенсійна реформа має недоліки, зокрема правила нарахування для всіх були однакові, тому надбавки у когось більші, а у частини людей – навпаки. Чи справедливе соцзабезпечення для населення, розбирались експерти.

Раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів, коли в Україні зможуть запровадити накопичувальний рівень пенсійної системи.

Нагадаємо, в Кабміні мають намір розглянути можливість подальшого підвищення мінімальної зарплати після першого кварталу 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: