В Україні затримали псевдолікарів

Читать на русском
В Україні ліквідувли злочинне угруповання, яке за п'ять років обдурило щонайменше 1200 довірливих громадян, в основному одиноких пенсіонерів.

В Україні ліквідували злочинне угруповання, яке за п'ять років обдурило щонайменше 1200 довірливих громадян, в основному одиноких пенсіонерів.

Про це в Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

Як зазначається, зловмисники видавали себе за іноземних лікарів і розмовляли з жертвами шахрайства з удаваним іноземним акцентом.

«При цьому постраждали пропонували за допомогою вигаданих «новітніх технологій», зокрема «супутникової телефонної діагностики організму» та неіснуючих іноземних ліків, провести успішне лікування різних захворювань, зокрема тяжких і невиліковних – Альцгеймера та Паркінсона», – пише генпрокурор.

За його словами, на ділі ж постраждалим продавали дешеві вітчизняні ліки або дешеві біологічно активні добавки, які взагалі не є лікарськими засобами.

«Був затриманий ймовірний лідер ОЗГ разом із подільниками (загалом 10 осіб), вилучено майна та грошей на суму понад п'ять мільйонів гривень», – зазначив Луценко.

В операції були задіяні 500 правоохоронців, одночасно проведені 100 обшуків у семи містах. Відкрите кримінальне провадження, фігурантам загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, українцю Павлу Грибу в російській в'язниці не дають ліки.

Раніше в МОЗ розповіли, що найбільше випадків захворювання на ГРВІ та грип зафіксовано в Київській області, найменше – в Тернопільській.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: