У МОЗ назвали область, де небезпечно збирати гриби

Читать на русском
У грибах, зібраних у забруднених радіацією районах Чернігівщини, рівень радіонуклідів досі в рази перевищує встановлені норми.

У грибах, зібраних у забруднених радіацією районах Чернігівщини, рівень радіонуклідів досі в рази перевищує встановлені норми.

Про це попереджає Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України, передає «Слово і Діло».

Спалахи інфекцій в Україні з початку року: мешканці яких регіонів хворіють частіше за всеЗараз лише відчайдухи наважуються купувати і їсти в'ялену рибу після майже десятка смертей від ботулізму з початку року і відсутності в країні сироватки від однієї з найсмертельніших інфекцій. «Слово і Діло» відстежило, які області країни найбільше потерпали від сезонних інфекцій.

«Радіологічного лабораторією державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» в двох зразках сухих грибів виявлено значне перевищення вмісту радіонукліда Cs137 (6320 Бк/кг і 15700 Бк/кг при нормі 2500 Бк/кг). Гриби були зібрані в Ріпкинському районі, в лісі в районі селища Любеч», – наголошується в повідомленні, розміщеному в зв'язку з отруєнням любителів «тихого полювання» дикорослими грибами.

Зокрема, 12 вересня до лікувальних установ області потрапили четверо людей із підозрою на отруєння (3 – в Чернігові, 1 – у Ніжинському районі). Причиною погіршення самопочуття стало вживання маслюків та польських грибів.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко посилив відповідальність за незаконну вирубку лісів.

Раніше в МОЗ розповіли, які російські препарати краще не купувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: