Порошенко затвердив директора ДБР

Читать на русском
Президент Петро Порошенко 22 листопада підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.

Президент Петро Порошенко 22 листопада підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє прес-служба президента, пише «Слово і Діло».

І начхати, чий ТрубаЛеонід Швець про розбірки ГПУ, НАЗК і НАБУ: не треба обманювати себе, ніби ті, хто зрадив одного разу, не зрадять двічі, диво й самообман – різні речі.

Порошенко зазначив, що згідно з Конституцією, ще з 1996 року прокуратура має бути позбавлена ​​функцій слідства та наголосив на необхідності зробити ДБР незалежним органом.

«Фактично, 21 рік тривав цей процес приведення прокуратури до європейських стандартів. Ви маємо забезпечити повну незалежність Державного бюро розслідувань», – сказав президент.

Порошенко також побажав, щоб реформа мала довіру людей.

«Щоб ті, хто скоїли злочини, були покарані. Щоб жодних політичних, економічних або інших причин порушувати або закривати справу в нас не було. І що ці справи, потрапивши до нової судової системи, привели злочинців до в'язниці, а чесна людина змогла точно розраховувати на те, що її права будуть захищені», – зазначив Порошенко. Він додав, що створені всі умови для незалежності директора ГБР.

Своєю чергою новопризначений директор Державного бюро розслідувань Роман Труба зазначив: «Для мене велика честь і висока довіра очолити новий правоохоронний орган». Він додав, що водночас це є й великим викликом – відновити довіру українців до правоохоронної системи.

«Головне, щоб в Україні повірили в реалізацію принципу справедливості й невідворотності покарання. І цього всього можна буде досягти лише професійною наполегливою роботою, новими методами, а також політичною незаангажованістю», – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що в БПП знають, як прискорити процес створення ДБР.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко розповів, коли розпочне роботу Державне бюро розслідувань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: