Верховна Рада ухвалила медреформу з поправками

Читать на русском
Парламент підтримав законопроект про фінансові гарантії медпослуг з істотними поправками депутатів.

Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327).

За рішення проголосували 240 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Документ передбачає програму, яка визначає перелік і обсяг медичних послуг, оплата яких гарантується державою за кошти державного бюджету.

Програма розроблятиметься Міністерством охорони здоров'я за погодженням із Міністерством фінансів. Затверджуватиме програму Верховна Рада в складі закону про держбюджет на наступний рік.

Битва за медичну реформу: що пропонує МОЗ і чого вимагають депутатиДнями ми дізнаємося, хто візьме гору в питанні медреформи. А поки «Слово і Діло» проаналізувало позиції протиборчих сторін, виходячи з їхніх обіцянок.

Згідно із законопроектом, на фінансування медичних держгарантій до бюджету закладено не менш ніж 5% ВВП, витрати на медицину є захищеними статтями бюджету.

Документ був ухвалений із трьома істотними правками депутатів. Зокрема, виключені положення про визнання лікування за міжнародними медичними протоколами, виключена можливість фінансування первинної ланки медицини через механізм субвенцій, а також виключене поняття спільної оплати держави й пацієнта за медичні послуги.

Нагадаємо, 26 вересня в МОЗ назвали гарантований пакет безкоштовних медпослуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: