Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у грудні

Читать на русском

Останній місяць року у Верховній Раді України традиційно пройшов напружено. Нардепи голосували за державний бюджет на 2018 рік, розглядали зміни до Податкового та Бюджетного кодексів, продовжили мораторій на продаж землі. «Слово і Діло» проаналізувало, хто з депутатів і фракцій зареєстрував найбільше законопроектів у грудні.

Загалом протягом грудня в парламенті були зареєстровані 142 законопроекти. З них 5 – з ініціативи президента, 20 – Кабінету міністрів України, інші 117 ініціювали нардепи. Найбільше законопроектів (58) зареєструвала фракція «Блоку Петра Порошенка». Найактивнішим у ній був нардеп Андрій Шинькович, він є автором 10 проектів закону.

У парламенті розповіли, про що будуть сперечатися депутати в наступному роціЗаконопроекти про реінтеграцію Донбасу і про Антикорупційний суд будуть найбільш дискусійними і, одночасно, найбільш актуальними в першому півріччі 2018 року.

На другому місці – «Народний фронт», за ними значаться 43 законодавчі ініціативи. Майже вдвічі менше в «Батьківщини» та «Самопомочі» (23 й 20 законопроектів відповідно).

«Відродження» в грудні зареєструвало 19 законопроектів, «радикали» – 18, а «Опозиційний блок» – 14. Найменш активною в плані законотворчої діяльності була фракція «Воля народу» (13 законопроектів).

Крім Шиньковича з БПП, активно в парламенті працювали Ігор Бриченко та Олег Петренко, які стали авторами 9 законопроектів, на рахунку Сергія Євтушка – 8 законодавчих ініціатив, у Віктора Галасюка – 6, Валентина Ничипорена та Сергія Лабазюка – по 4.

Детальніше – на інфографіці.

Упродовж грудня в парламенті були зареєстровані 142 законопроекти. Більшість із них – авторства нардепів із БПП та Народного фронту.
Законодавчі ініціативи в грудніСлово і ДілоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Раніше «Слово і Діло» проаналізувало, які політсили найчастіше голосують із «Блоком Петра Порошенка» та «Народним фронтом».

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій назвав нову дату розгляду закону про реінтеграцію Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: