Стало відомо, коли українці зможуть обрати лікаря первинної допомоги

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України анонсувало старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги в квітні 2018 року.

Міністерство охорони здоров'я України анонсувало старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги в квітні 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

У своєму повідомленні МОЗ перерахував, що мають зробити комунальні заклади первинної допомоги в 2018 році в рамках реалізації медреформи.

Серед іншого там значиться «активне інформування та підписання з пацієнтами декларацій про вибір лікаря первинної допомоги».

«Старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги розпочнеться з квітня 2018 року. До цього часу підписання декларацій про вибір лікаря відбувається в пілотному режимі. Це зроблено для того, щоб лікарі мали час навчитися користуватися функціоналом медичної інформаційної системи, а також для тестування центрального компонента електронної охорони здоров'я», – йдеться в повідомленні.

Також комунальні заклади первинної допомоги протягом 2018 року мають реорганізуватися в некомерційні комунальні підприємства. Лише медичні установи в статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров'я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з державного бюджету.

Разом із цим лікарні мають забезпечити комп'ютеризацію, вибрати медичну інформаційну систему і підключитися до електронної системи охорони здоров'я, отримати електронні цифрові підписи для закладу й лікарів; привести матеріально-технічне забезпечення установи у відповідність до табеля технічного оснащення; забезпечити надання первинної медичної допомоги у вихідні, свята й для заміни основного лікаря у відпустці, на лікарняному або при підвищенні кваліфікації; укласти договір із Національною службою здоров'я України.

У січні буде оголошений конкурс на посаду голови цієї служби, до липня вона має розпочати роботу.

Нагадаємо, восени Верховна Рада схвалила медичну реформу.

Наприкінці грудня 2017 року президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеської області підписав закон про медичну реформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: