«Справа пільгових тарифів УЗ»: суд пом'якшив запобіжний захід підозрюваному

Читать на русском
Районний суд столиці ухвалив рішення відпустити під особисте зобов'язання одного з ключових підозрюваних у справі пільгових тарифів УЗ.
Юрій Меркулов

Директора департаменту комерційної роботи Укрзалізниці Юрія Меркулова, якого детективи Національного антикорупційного бюро затримали за підозрою в зловживанні службовим становищем, відпустили під особисте зобов'язання.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва місяць тому за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження запобіжного заходу, пише «Слово і Діло».

Водночас на Меркулова поклали наступні зобов'язання: прибувати за першим викликом; не виїжджати за межі Києва; інформувати про зміну місця проживання та/або роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримувати від спілкування з фігурантами розслідування й носити електронний браслет. Дія запобіжного заходу продовжена до 5 лютого.

Як відомо, 19 серпня 2017 року детективи НАБУ затримали трьох осіб за підозрою в зловживанні службовим становищем – вони сприяли наданню пільгових тарифів на вантажоперевезення приватним компаніям, які не мали на це права. Через такі дії УЗ втратила майже 100 мільйонів гривень доходів.

Нагадаємо, суд заарештував авто Меркулова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: